20 χρόνια από την έναρξη του διαγνωστικού κέντρου "Ευαγγελισμός"

Τον Νοέμβριο, έκλεισαν 20 χρόνια από την έναρξη του Ορθοδόξου Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός», μία σημαντική συμβολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας στην υγεία. Με την ευκαιρία αυτή, στις 3 Νοεμβρίου 2019, μαθήτριες και καθηγήτριες από τα τμήματα νοσηλευτικής του σχολείου μας παραβρέθηκαν στη γιορτινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, μέρος του Συγκροτήματος της Μητρόπολης "Ανάσταση του Χριστού" στα Τίρανα. Σε αυτήν την εκδήλωση επίσης, συμμετείχαν γιατροί και ιατρικό προσωπικό, άνθρωποι που συνέβαλαν στην κλινική με την πάροδο των χρόνων, πολιτικοί και προσωπικότητες, πιστοί, κλπ. Ακόμη συμμετείχαν ο ιδρυτής, χρηματοδότης και υποστηρικτής αυτών των 20 χρόνων, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. κ. Αναστάσιος, ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος, ο Μητροπολίτης Αμαντίας, κ. Ναθαναήλ, ο Μητροπολίτης Βιλλυδος κ. Άστυς και ο κλήρος της Αρχιεπισκοπής.

Μετά το καλωσόρισμα για την ιστορία της ίδρυσης και λειτουργίας του Ορθοδόξου Διαγνωστικού Κέντρου μίλησε ο δρ. Θεμιστοκλή Σινιάρης, ένας γιατρός της κλινικής, κι άγγιξαν στη συνέχεια διάφορες πτυχές αυτής της υπηρεσίας ο εκτελεστικός διευθυντής, Βασίλης Χρίστο, ο δρ. Στυλλιανός Μπούζο, τεχνικός διευθυντής του εργαστηρίου, και η Κατερίνα Αβντία, χαιρέτησε εκ μέρους του προσωπικού.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα ντοκιμαντέρ βίντεο, δίνοντας τη διαδρομή που ακολουθείται από την κλινική και τις υπηρεσίες που την συνθέτουν.Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος χαιρέτησε τους παρόντες, οι οποίοι είπαν ότι όλα έγιναν με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και θυμήθηκαν το ταξίδι της Κλινικής και τη συμβολή όλων εκείνων που την υπηρέτησαν.

Μετά από την εκδήλωση τα παιδιά είχαν χρόνο να απολαύσουν μία βόλτα στα Τίρανα και στο εμπορικό κέντρο.